سرویس و نگهداری دیزل ژنراتور

استارت دیزل ژنراتور و نحوه ی عیب یابی و نگهداری آن

یک موتور دیزل ژنراتور برای راه اندازی مانند هرموتور احتراق داخلی دیگری احتیاج به یک نیروی اولیه دارد.این نیرو باید بین 150 تا 250 دور در دقیقه گشتاور ایجاد کند.هنگامی که استارت شروع به چرخاندن فلایول کند.میل لنگ نیز به گردش درمی آید و سپس حرکت پیستون ها آغاز میشود.به طور کلی موتور استارت وظیفه دارد انرژی ( الکتریکی،هوا یا هیدرولیک) را بگیرد و آن را به انرژی مکانیکی چرخشی تبدیل کند. تا موتور را به اندازه کافی سریع بچرخاند.تا با ادامه فرآیند احتراق آغاز شود.

استارت ها در دیزل ژنراتور معمولا 3 نوع هستند.استارت های هیدرولیک،پنوماتیک و الکتریک:

اساس کار استارت های نوع اول به اینگونه است که انرژی را به صورت روغن تحت فشار داخل یک پیل پیستونی ذخیره میکند.روغن توسط یک سوپاپ دستی یا یک شیر برقی آزاد میشود.این روغن آزاد شده باعث چرخش چرخ دنده های استارت شده و موتور را تا رسیدن به دور موتور احتراقی همراهی میکند.در این نوع موتورها به علت عدم ایجاد جرقه احتمال آتش سوزی وجود ندارد.

استارت دیزل ژنراتور و نحوه ی عیب یابی و نگهداری آن

در موتورهای استارت پنوماتیک، نیروی آغازکننده هوای فشرده و یا گازهای بی اثر میباشد.این نوع استارت ها عمدتا در صنایع ساختمانی کاربرد دارند.این مدل استارت ها نیز امروزه کمتر استفاده می شود. نوع سوم یا امروزی استارت های الکتریکی هستند.انرژی برقی این موتورها در واقع از باتری های دیزل ژنراتور تامین میشود.این مدل از استارت در موتور های جریان مستقیم استفاده میشود.

چگونه استارت دیزل ژنراتور را عیب یابی کنیم:

اگر موتور دیزل ژنراتور خود را روشن کردید و میل لنگ آهسته چرخید و یا اصلا نچرخید.به طوری که موتور وارد مرحله ی احتراق خودکار نشود.به طور کلی 3 دلیل وجود دارد: دلیل اول توان پایین باتری است. دلیل دوم مقاومت راه اندازی بزرگ است و یا اتصال متحرک و استاتیک سوئیچ الکترومغناطیس احتمالا سوخته است.دلیل سوم اتصال ضعیف میباشد.روش های خاص بازرسی و تعمیر استارت در اینگونه موارد به شرح زیر است:

  • بررسی کنید که آیا باتری کاملا شارژ شده است یا خیر
  • کموتاتور را از نظرخط و خش،فرسودگی،سوراخ شدگی و … کاملا بررسی کنید.درصورت وجود آلودگی بر روی آن حتما کموتاتور را با بنزین یا گازوئیل شستشو دهید.درصورت وجود سوختگی،سایش و خراش های شدید یا متعدد و یاحتی گرد و صاف نبودن قطعه آن را تعمیر یا تعویض کنید.هنگام تعمیر شما میتوانید کموتاتور را با یک سمباده ی ظریف صیقل دهید.
  • سطح تماس برس باکموتاتور را بررسی کنید.در شرایط عادی سطح تماس بخش زیرین برس با کموتاتور باید بالای 85 درصد باشد.درغیر این صورت برس را تعویض کنید.
  • سطح تماس کاری کلید الکترومغناطیس و سطح کاری دو اتصال استاتیک را بررسی کنید.اگر اتصال ثابت و متحرک هردو سوخته باشند و استارت ضعیف کار کند.میتوان سطح هر دواتصال را با یک سمباده ی ظریف صیقل داد.
  • پایانه های باتری،خط استارت،قطعات برس موتور DC، سوئیچ های الکترومغناطیس را هنگام راه اندازی موتور بررسی کنید.ببینید که گرما،دود یا صدای غیرطبیعی وجود دارد یا خیر،درصورت وجود ناهنجاری قطعه باید به طور کامل بررسی شود.
  • بررسی کنید که آیا ضامن استارت راه اندازی شده است.
  • بررسی کنید که قسمت های اتصال خط شروع استارت مانند،پایانه های باتری ،پایانه های سوئیچ الکترومغناطیس و پایانه های سوئیچ استارت محکم باشند.
  • ولتاژ باتری دیزل ژنراتور و ولتاژ استارت آن را با یک ولت متر DC اندازه گیری کنید.اگر ولتاژ اندازه گیری شده قبل از استارت کمتر از 12.5 ولت باشد.توان باتری کافی نیست.اما اگر ولتاژ بیش از 12.5 باشد و یا درهنگام راه اندازی بیش از 1.5 ولت باشد.باتری کاملا شارژ نشده است.
  • مدار استارت را برای وجود هرنوع ایراد به دقت بررسی کنید.از یک پیچ گوشتی برای اتصال کوتاه پایانه ی باتری و پایانه ی کلید سوئیچ الکترومغناطیس استفاده کنید.اگر کلید الکترومغناطیسی بسته باشد و استارت پس ازاتصال کوتاه به طور عادی کارکند.خط شروع به غیر از کلید الکترومغناطیس معیوب است.اگر پس از اتصال کوتاه،کلید الکترومغناطیس هنوز وصل نشده باشد.ممکن است نشان دهنده ی خرابی مدار باز در داخل کلید یا خود استارت باشد.
  • اتصال باطری و میدان مغناطیسی را با یک پیچ گوشتی کوتاه کنید.اگر استارت به طور معمول کارکند.نشان دهنده ی وجود ایراد در داخل کلید الکترومغناطیس است.کلید الکترومغناطیس باید برداشته شود تا اتصال احتراق داخل کلید الکترومغناطیس و وضعیت سوختن دو اتصال استاتیک و سوخته بودن سیم پیچ مغناطیسی بررسی شود.اگر جرقه ای رخ داد،نشان دهنده ی این است که داخل موتور استارت اتصال کوتاهی وجود دارد و باید استارت باز و تعمیر شود.

نکات ایمنی نگهداری از استارت دیزل ژنراتور:

برای افزایش طول عمر و بهبود عملکرد استارت شما نکاتی وجود دارد که رعایت آن ها باعث کاهش هزینه های شما در نگهداری از موتور دیزل ژنراتور شما میشود.این نکات به شرح زیر است:

  1. زمان هر استارت نباید بیشتر از 20 ثانیه باشد و فاصله ی استارت ها نباید کمتر از 2 دقیقه باشد تا از کاهش عمر یا سوختن سیم پبچ های داخل استارت جلوگیری شود.اگر نتوانستید پس از 3 بار استارت موتور را روشن کنید،ابتدا باید مشکل را بیابید و سپس اقدام به روشن کردن موتور کنید.
  2. وقتی میشنوید که چرخ دنده ی درایو با سرعت میچرخد و با چرخ دنده ی حلقوی منطبق نمیشود.باید استارت را به سرعت رها کنید.استارت دوم را مجددا انجام دهید تا از برخورد چرخ دنده ی محرک و چرخ دنده ی حلقوی فلایول باهم و آسیب آن جلوگیری شود.
  3. هنگام استفاده از دستگاه های دیزل ژنراتور در مناطق سردسیر از روغن های ضد انجماد استفاده کنید.هنگام استارت هم از یک پیچ گوشتی برای کشیدن سوراخ بازرسی فلایول چند هفته قبل از آغاز به کار دیزل ژنراتور استفاده کنید.
  4. پس از راه اندازی دیزل ژنراتور دکمه ی استارت را به سرعت رها کنید تا چرخ دنده ی درایو به سرعت به محل قبلی خود بازگردد.
  5. درحین کارکرد موتور از فشردن مجدد دکمه ی استارت اکیدا خودداری کنید.
  6. برای جلوگیری از اصطکاک خشک و آسیب رسیدن به شفت و بوش،باید به طور مرتب به بوش های پوشیده ی جلو وعقب گریس اضافه کرد.
  7. درنهایت توجه داشته باشید که برای تهیه ی استارت نیز مانند هر قطعه ی دیگری نیاز است دقت لازم راجهت خرید قطعه ی اصلی و نو به عمل بیاورید.علاوه بر آن با داشتن شماره قطعه (Part Number) و شماره سریال موتور و مدل و برند موتور دیزل ژنراتور خود و اعلام آن به فروشنده ی قطعه علاوه بر افزایش سرعت دسترسی سریع به قطعه و خرید آن به خود فروشنده نیز برای تهیه ی قطعه ی مورد نظر خود کمک خواهید کرد.توجه داشته باشید که با دراختیار نداشتن شماره ی  قطعه ی مورد نظر شما در اکثر موارد یافتن قطعه امری ناممکن میشود.
دیزل ژنراتور (مولد برق)

دیزل ژنراتور (مولد برق)

موتور یکی از اصلی ترین قسمت های دیزل ژنراتور است که با مصرف سوخت دیزلی و یا گاز، برق مورد نیاز را تأمین می کند. ساخت ژنراتور های گازسوز با توجه تولید دمای بیشتر دارای آلیاژی مخصوص می باشند و همچنین ابعاد بزرگ تری نسبت به موتور دیزلی در رنج توانی یکسان دارند. ژنراتور گازسوز قیمتی حدود 2.5 برابر بیشتر از ژنراتور دیزلی دارد . همچنین لوازم یدکی ژنراتور گازسوز کم یاب می باشد و هزینه های نگهداری بالایی دارند ولی در دراز مدت هزینه سوخت به صرفه تری خواهند داشت.

ژنراتور (آلترناتور)

ژنراتور (آلترناتور)

آلترناتور در واقع منبع تولید الکتریسیته است که به آن دینام نیز گفته می شود. در آلترناتور یک قطعه بسیار مهم به نام AVR وجود دارد که این قطعه وظیفه تولید سطوح ولتاژ مورد نظر را دارد و با استفاده از یک پتانسیومتر که بر روی آن قرار داده شده است می توان مقدار آن را تنظیم نمود. مدل های قدیمی ژنراتور دارای شفت بودند که نیاز به ساخت صفحه واسط داشتند ولی در حال حاضر با استفاده از صفحه فلایویل که خود کمپانی سازنده برای آن می سازد دیگر نیاز تغییراتی از سمت پکیجر نمی باشد.

برد کنترلر دیزل ژنراتور

برد کنترلر دیزل ژنراتور

برد کنترلر Diesel Generator وظیفه مدیریت و نمایش خطاها در دیزل ژنراتور را دارد. از طریق برد کنترلر می توان برنامه های زمانبندی شده و هوشمند به دستگاه داد و همچنین زمان های راه اندازی دستگاه و خاموش شدن را می توان تنظیم نمود. برد کنترلر با ارتباط مؤثری که دارد از طریق سیستم CAN با ECU موتور ارتباط میگیرد که علاوه بر نمایش پارامتر های مهم امکان برنامه ریزی را نیز فراهم می سازد. کنترلر های در انواع مختلف ساده، اتوماتیک، پارالل ساخته می شوند. از برند های معروف این صنعت می توان به دیپسی و کمپ و دیتاکام اشاره کرد. سرویس نگهداری و عیب یابی دیزل ژنراتور، برد کنترلر ها بسیار کمک می کنند و کار با آن ها نیازمند دانش تخصصی می باشد.

باتری و شارژر باتری

باتری و شارژر باتری

باتری موجب می شود Diesel Generator برای استارت همیشه آماده و برق استارت را تأمین کند. دیزل ژنراتور زمانی که روشن است از طریق دینام باتری را شارژ می کند ولی اگر مدت زمان زیادی دستگاه خاموش باشد و دینام باتری را شارژ نکند در این صورت با استفاده از شارژر که درون تابلو برق دیزل ژنراتور قرار میگیرد باتری را شارژ می شود تا همیشه دستگاه آماده به کار باشد. در صورتی که شارژر استفاده نشده باشد باید دستگاه هر مدت یکبار روشن شود تا باتری دستگاه به اصطلاح نخوابد. با توجه به توان دیزل ژنراتور باتری استفاده شده می تواند یک یا دو عدد باشد. میزان سلامت باتری باید به صورت مرتب بررسی شود تا دچار اختلال در شروع به کار دستگاه نباشید.

فروش دیزل ژنراتور کوپل فابریک و کوپل ایران

مشاوره و برآورد توان دیزل ژنراتور (اعزام کارشناس) قبل از خرید و ارائه خدمات پس از فروش

اگزوز خروجی دود

اگزوز خروجی دود

اگزوز که کار آن خروج دود حاصل از سوختن است می بایست توانایی تحمل دماهای بالای حاصل از عملکرد موتور را داشته باشد. اگر موتور دارای اگزوز نباشد موجب داغ کردن و خفه شدن موتور می شود. اگزوز توسط شرکت پایور دیزل آسیا طراحی و ساخته می شود. این اگزوز ها دو جداره بوده و با شکست صدای خروجی حاصل از احتراق، تا حد زیادی باعث دمپ شدن صدا می شود. مسیر خروجی اگزوز کاملاً عایق کاری می شود تا دمای حاصل از آن به داخل اتاق و یا کانوپی سایلنت برگشت نکند. اگزوز دیزل ژنراتور دارای ابعاد مختلفی متناسب با توان دیزل ژنراتور می باشد.

رادیاتور (خنک کننده)

رادیاتور (خنک کننده)

سیستم خنک کاری در Diesel Generator به صورت هوا خنک می باشد به این صورت که هوا از سمت ژنراتور مکیده و از سمت رادیاتور خارج می شود. از درون پره های رادیاتور شبکه آب جاری است که با عبور هوا خنک شده و وارد سیستم خنک کننده دستگاه می شود. نقطه ای که آب خنک می شود دقیقا همان رادیاتور می باشد. با قرار گرفتن مقابل رادیاتور متوجه هوای گرم خروجی از آن می شوید که این همان دمای موتور می باشد که در حال خروج از قسمت رادیاتور است. رادیاتور به همراه موتور وارد کشور می شود و رادیاتور هر موتور فاریک می باشد.

تماس با پایور دیزل آسیا

استعلام قیمت، ثبت سفارش و درخواست مشاوره خود را برایمان ارسال کنید
در کمترین زمان با شما تماس خواهیم گرفت.

0
در گفت و گو این مقاله شرکت کنیدx