سوالی که وجود دارد این است که یک دیزل ژنراتور که خود یک مولد است و همانند یک باتری در هنگام قطع برق عمل میکند، چرا احتیاج به باتری دارد. درجواب این سوال باید گفت که دیزل ژنراتور نیز همانند خودرو برای راه اندازی احتیاج به یک نیروی محرکه ی اولیه دارد.علاوه بر این تعدادی از قطعات الکترونیکی دیزل ژنراتور برق مصرفی خود را به صورت مستقیم از باتری تامین میکنند..مانند برد کنترلرها،پمپ ها در هنگام شروع بکار، دمپر هوای 24 ولتی ، رله ها و….اما پس از استارت موتور، دیزل ژنراتور توانایی تولید برق بصورت بی نیاز از باتری را دارد.
معمولا دونوع باتری وجود دارد.باتری هایی که نیاز به نگهداری ندارند و مهروموم هستند.نمیتوان به آن ها محلول الکترولیت اضافه کرد یا وزن مخصوص باتری را اندازه گیری کرد.به این نوع از باتری ها سیلد یا اتمی گویند.
نوع دیگر از باتری ها که قدیمی هستند،باتری های سربی اسیدی میباشند.این نوع باتری ها باید از لحاظ سطح الکترولیت و وزن مخصوص آن ها مدام بررسی شوند.معمولا این باتری ها دارای درپوشی برای افزودن مایع الکترولیت هستند.
البته نوع سومی از باتری ها وجود دارد که به آن ها نیکل کادمیوم میگویند،که معمولا در صنایع حساسی مانند نفت و گاز به کارمیروند.طول عمر و قیمت این بات9ری ها چند برابر باتری های اسیدی و اتمی میباشد.
عوامل زیادی در انتخاب باتری مناسب دیزل ژنراتور شما موثر است.اما موارد زیر از جمله مهم ترین آن هاست:
درنگهداری ازباتری دیزل ژنراتور نیز بهتر است از نکات زیر پیروی کنید:
پیشنهاد میشود که حتما یک باتری جایگزین در انبار خود داشته باشید،تا درصورت ایجاد مشکل یا اتمام عمر مفید باتری یا اصطلاحا مرگ باتری قبلی بدون اتلاف وقت آن را جایگزین کنید.تا درصورت بروز مشکل مجموعه ی شما دچار فقدان انرژی نگردد.اگرهم ژنراتور فصلی دارید. بهتر است در هنگام استفاده نکردن از آن اتصالات باتری را جدا کنید و آن را درجای خشک و خنک نگهداری کنید.همچنین هرچند ماه یکبار آن را شارژ کنید تا از تخلیه ی کامل آن جلوگیری به عمل آید.تعویض به موقه ی باتری آسیب دیده یا مرده نه تنها به بهبود عملکرد دیزل ژنراتور شما منجر میشود.بلکه از آسیب های وارده به بخش های الکتریکی موتور جلوگیری میکند.درهنگام تهیه ی باتری حتما تعداد باتری(درصورت اینکه بیش از یک باتری به موتور شما متصل است)، ولتاژ آن(12 یا 24) ،میزان جریان باتری و همچنین مدل و برند موتور را به عنوان اطلاعات ضروری در اختیار فروشنده قرار دهید.اگر هم باتری خاصی را مدت هاست که تهیه و از آن استفاده میکنید.فقط برند باتری و جریان و ولتاژ آن کافی خواهد بود.
موتور یکی از اصلی ترین قسمت های دیزل ژنراتور است که با مصرف سوخت دیزلی و یا گاز، برق مورد نیاز را تأمین می کند. ساخت ژنراتور های گازسوز با توجه تولید دمای بیشتر دارای آلیاژی مخصوص می باشند و همچنین ابعاد بزرگ تری نسبت به موتور دیزلی در رنج توانی یکسان دارند. ژنراتور گازسوز قیمتی حدود 2.5 برابر بیشتر از ژنراتور دیزلی دارد . همچنین لوازم یدکی ژنراتور گازسوز کم یاب می باشد و هزینه های نگهداری بالایی دارند ولی در دراز مدت هزینه سوخت به صرفه تری خواهند داشت.
آلترناتور در واقع منبع تولید الکتریسیته است که به آن دینام نیز گفته می شود. در آلترناتور یک قطعه بسیار مهم به نام AVR وجود دارد که این قطعه وظیفه تولید سطوح ولتاژ مورد نظر را دارد و با استفاده از یک پتانسیومتر که بر روی آن قرار داده شده است می توان مقدار آن را تنظیم نمود. مدل های قدیمی ژنراتور دارای شفت بودند که نیاز به ساخت صفحه واسط داشتند ولی در حال حاضر با استفاده از صفحه فلایویل که خود کمپانی سازنده برای آن می سازد دیگر نیاز تغییراتی از سمت پکیجر نمی باشد.
برد کنترلر Diesel Generator وظیفه مدیریت و نمایش خطاها در دیزل ژنراتور را دارد. از طریق برد کنترلر می توان برنامه های زمانبندی شده و هوشمند به دستگاه داد و همچنین زمان های راه اندازی دستگاه و خاموش شدن را می توان تنظیم نمود. برد کنترلر با ارتباط مؤثری که دارد از طریق سیستم CAN با ECU موتور ارتباط میگیرد که علاوه بر نمایش پارامتر های مهم امکان برنامه ریزی را نیز فراهم می سازد. کنترلر های در انواع مختلف ساده، اتوماتیک، پارالل ساخته می شوند. از برند های معروف این صنعت می توان به دیپسی و کمپ و دیتاکام اشاره کرد. سرویس نگهداری و عیب یابی دیزل ژنراتور، برد کنترلر ها بسیار کمک می کنند و کار با آن ها نیازمند دانش تخصصی می باشد.
باتری موجب می شود Diesel Generator برای استارت همیشه آماده و برق استارت را تأمین کند. دیزل ژنراتور زمانی که روشن است از طریق دینام باتری را شارژ می کند ولی اگر مدت زمان زیادی دستگاه خاموش باشد و دینام باتری را شارژ نکند در این صورت با استفاده از شارژر که درون تابلو برق دیزل ژنراتور قرار میگیرد باتری را شارژ می شود تا همیشه دستگاه آماده به کار باشد. در صورتی که شارژر استفاده نشده باشد باید دستگاه هر مدت یکبار روشن شود تا باتری دستگاه به اصطلاح نخوابد. با توجه به توان دیزل ژنراتور باتری استفاده شده می تواند یک یا دو عدد باشد. میزان سلامت باتری باید به صورت مرتب بررسی شود تا دچار اختلال در شروع به کار دستگاه نباشید.
مشاوره و برآورد توان دیزل ژنراتور (اعزام کارشناس) قبل از خرید و ارائه خدمات پس از فروش
اگزوز که کار آن خروج دود حاصل از سوختن است می بایست توانایی تحمل دماهای بالای حاصل از عملکرد موتور را داشته باشد. اگر موتور دارای اگزوز نباشد موجب داغ کردن و خفه شدن موتور می شود. اگزوز توسط شرکت پایور دیزل آسیا طراحی و ساخته می شود. این اگزوز ها دو جداره بوده و با شکست صدای خروجی حاصل از احتراق، تا حد زیادی باعث دمپ شدن صدا می شود. مسیر خروجی اگزوز کاملاً عایق کاری می شود تا دمای حاصل از آن به داخل اتاق و یا کانوپی سایلنت برگشت نکند. اگزوز دیزل ژنراتور دارای ابعاد مختلفی متناسب با توان دیزل ژنراتور می باشد.
سیستم خنک کاری در Diesel Generator به صورت هوا خنک می باشد به این صورت که هوا از سمت ژنراتور مکیده و از سمت رادیاتور خارج می شود. از درون پره های رادیاتور شبکه آب جاری است که با عبور هوا خنک شده و وارد سیستم خنک کننده دستگاه می شود. نقطه ای که آب خنک می شود دقیقا همان رادیاتور می باشد. با قرار گرفتن مقابل رادیاتور متوجه هوای گرم خروجی از آن می شوید که این همان دمای موتور می باشد که در حال خروج از قسمت رادیاتور است. رادیاتور به همراه موتور وارد کشور می شود و رادیاتور هر موتور فاریک می باشد.
استعلام قیمت، ثبت سفارش و درخواست مشاوره خود را برایمان ارسال کنید
در کمترین زمان با شما تماس خواهیم گرفت.