سرویس و نگهداری دیزل ژنراتور

سلونوئید یا خاموش کن دیزل ژنراتور و انواع آن

مجموعه ی دیزل ژنراتور یک موتور پیچیده با کارایی حساس میباشد که احتیاج به مراقبت های زیلدی دارد و درصورت هرگونه خرابی یا نقص احتمالی نیاز است که به سرعت متوقف شود، تا از آسیب هلی بیشتر به سایر بخش های آن جلوگیری به عمل آید.در این حالت نام قطعه ای به نام سلونوئید به میان می آید که اهمیت زیادی هم دارد.این قطعه انواع مختلفی دارد که در این مقاله به آن اشاره میشود.همچنین دانستن سازوکار این قطعه به شما در نگهداری بهتر تز تین قطعه و دیزل ژنراتور خود کمک میکند.شیرهای برقی علاوه بر موتورهای دیزل در سایر بخش های صنعت هم کاربرد دارند.شاید انواع آن ها متفاوت باشد اما اصل کار آن ها یکسان میباشد.

سلونوئید یا خاموش کن دیزل ژنراتور و انواع آن

وظیفه ی شیر سوخت برقی دیزل ژنراتور چیست و چگونه کار میکند؟

یک سلونوئید با تولید یک میدان مغناطیسی در اطراف یک هسته ی متحرک به نام آرمیچر فعالیت میکند.هنگامی که میدان مغناطیسی درون این سیم پیچ ایجاد شد.حرکت درون این قطعه شکل میگیرد.حرکت آرمیچر دریچه ها را باز و بسته و یا سوئیچ ها را قطع و وصل میکند و انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند.در دیزل ژنراتور هم این قطعه با کنترل جریان سوخت به صورت دقیق و منظمی باعث خاموش یا روشن شدن موتور دیزل ژنراتور میشود.در ساده ترین حالت یک سلونوئید یک سیم است که به دوریک هسته پیچیده شده است.خود هسته دارای دوبخش ثابت و متحرک است.بخش ثابت هسته ی مرکزی و بخش متحرک همان آرمیچر است هنگامی که جریان الکتریکی از سیم عبور میکند.یک میدان مغناطیسی ایجاد میکند که آرمیچر را از هسته ی ثابت دور میکند یا به آن نزدیک میکند.این بستگی به نوع شیر قطع کن یا کاربرد آن دارد.هنگا می که جریان متوقف میشود.فنر آرمیچر را به حالت اول بازمیگرداند.این حرکت رو به عقب و جلو شیر برقی را به یک شیر برقی خطی تبدیل میکند.هرچند شیرهای برقی چرخشی هم وجود دارند که اندکی پیچیده تر هستند.به طور کلی یک شیر برقی از 3 جز تشکیل شده است: 1) سیم پیچ 2) یک هسته ی متحرک 3) جریان برق

اگر سیم پیچ را بردارید عملا چیزی ندارید. اگر برق را حذف کنید فقط یک فنر دارید و اگر هسته را بردارید فقط یک آهنربای الکتریکی دارید.در سیستم احتراق یک موتور این عناصر باهم ترکیب شده تا آرمیچر را به حرکت درآورند.حرکت این آرمیچر به شما اجازه میدهد که مدار احتراقی موتور شما کامل شود.عملکرد آن به این صورت است که با جریان یافتن برق فنری را که درون سلونوئید وجود دارد به سمت بالا حرکت میدهد در نتیجه دریچه ی مکش سوخت باز شده و سوخت جریان میابد.با قطع این جریان فنر به سمت موقعیت قبلی خود باز میگردد.با بسته شدن سوپاپ درگاه مکش،سوخت رسانی به سیلندر متوقف میشود.این جریان الکتریکی با ایجاد یک میدان مغناطیسی و حرکت دادن فنر  بصورت غیر مستقیم باعث تغییر موقعیت هسته ی داخل سلونوئید میشود که درحالت عادی با بالا رفتن آن دریچه ی سوخت موتور دیزل ژنراتور باز میشود و گازوئیل به سمت سیلندرها جریان میابد.برخی از شیرهای برقی که خارج از بحث ما هستند بصورت معکوس عمل کرده و هتگامی که سلونوئید در موقعیت خاموش قرار دارد.جریان سوخت یا آب و… بصورت مداوم از داخل آنها جریان دارد و هسته ی مرکزی در آن ها درحالت عادی بالا قرار دارد.در موقعیت روشن هسته به سمت پایین باز میگردد و جریان را قطع میکند.درکل بصورت خلاصه وظیفه این قطعه در برخی موتورهای دیزل ژنراتور روشن کردن موتور و در برخی دیگر خاموش کردن موتور در مواقع اضطراری میباشد.

انواع سلونوئید یا شیر برقی و روش های تست آن

شیرهای برقی برحسب نیاز به قدرت مورد نیاز موتور شما طراحی و استفاده میشوند.به عنوان مثال یک شیر برقی با سیم پیچ بزرگ برای باز کردن یک درب منزل استفاده نمیشود و بالعکس.اما یک شیر برقی بر روی یک موتور 12 یا 16 سیلندر توربوشارژ دیزلی و یا یک سکوی نفتی نیاز به قدرت زیادی دارد.به طور کلی دونوع شیر برقی داریم:

  1. شیر برقی پنوماتیک که باعث حرکت یا توقف گازهایی مانند هوا،نیتروژن و یا اکسیژن میشود.
  2. شیر هیدرولیک نیز حرکت مایعات از آب گرفته تا بنزین و گازوئیل را کنترل میکند.که سلونوئید دیزل ژنراتور از این نوع میباشد.

شیرهای برقی هیدرولیک دیزل ژنراتور ها نیز به دو دسته ی دوسیم (stop solenoid) و سه سیم (feul solenoid) تقسیم میشوند:

  1. خاموش کن های دوسیم عمدتا فقط به عنوان قطع کن سوخت مورد استفاده قرار میگیرند.زیرا به علت مصرف جریان زیاد که معمولا تا 16 آمپر میباشد.نمیتواند بیشتر از چند ثانیه یا چند دقیقه به کار خود ادامه دهند.
  2. خاموش کن های سه سیم هم بیشتر به نام سلونوئید یا شیر برقی شناخته میشوند.این مدل از قطع کن های سوختی به علت داشتن سه سیم میتوانند یه صورت دائم کارکنند.مهمولا از این نوع سلونوئید ها برای زمانی که روشن ماندن دستگاه نیاز به کشیدن اهرم انژکتور دارد و یا برای زمانی که خاموش شدن دیزل ژنراتور به 15 الی 30 ثانیه زمان نیاز دارد استفاده میشود.
  3. ممکن است سلونوئید یا خاموش کن شما ( بستگی به نوع آن و نوع موتور شما دارد) به هر دلیل باعث راه اندازی یا خاموش شدن موتور شما نشود.تشخیص سریع مشکل کلید رفع آن میباشد.برای تشخیص مشکل یک راه ساده وجود دارد.

    ساده ترین راه استفاده از یک قطب نما میباشد.از آنجایی که سلونوئید از یک سیم پیچ تشکیل شده است.یک میدان مغناطیسی درون آن جریان دارد.با نزدیک کردن یک قطب نما به شیر برقی خود اگر برق درون سیم پیچ جریان داشته باشد.عقربه ی قطب نما دچار جهش میشود.در غیر این صورت شیر برقی شما جریان الکتریکی ای دریافت نمیکند.در این صورت میتوانید با استفاده از یک مولتی متر مشکل را بهتر و بیشتر تشخیص دهید.با این حال قبل از این کار اولین گام شما باید بررسی اتصالات باشد. اگرپایانه ی مثبت یا منفی شما قطع شده باشد،یا به هرنحوی کابل شما آسیب دیده باشد.سلونوئید شما حتی اگر نو هم باشد نمیتواند کارکند.هنگامی که از سلامت اتصالات مطمئن شدید،مولتی متر خود را به حالت اهم متر تغییر داده تا مقاومت دستگاه را اندازه گیری کنید.اگر مقاومت بیش از 0.3اهم باشد. دستگاه آنطور که باید کار نمیکند و به احتمال زیاد قطعه ی شما نیاز به تعویض دارد.

    ازجمله عیوب احتمالی دیگر سلونوئیدها میتوان به زنگ زدگی،فشار نامنظم،مقدار جریان نامناسب و کثیفی و خوردگی گیر کرده در قطعه اشاره کرد. احتمال بروز هرکدام ازین عیوب هم در صورت نگهداری مناسب قطعه به حداقل میرسد.درصورت نیاز به تعویض قطعه شما حتما باید شماره قطعه و مدل و برند موتور خود را دراختیار فروشنده قرار دهید.

دیزل ژنراتور (مولد برق)

دیزل ژنراتور (مولد برق)

موتور یکی از اصلی ترین قسمت های دیزل ژنراتور است که با مصرف سوخت دیزلی و یا گاز، برق مورد نیاز را تأمین می کند. ساخت ژنراتور های گازسوز با توجه تولید دمای بیشتر دارای آلیاژی مخصوص می باشند و همچنین ابعاد بزرگ تری نسبت به موتور دیزلی در رنج توانی یکسان دارند. ژنراتور گازسوز قیمتی حدود 2.5 برابر بیشتر از ژنراتور دیزلی دارد . همچنین لوازم یدکی ژنراتور گازسوز کم یاب می باشد و هزینه های نگهداری بالایی دارند ولی در دراز مدت هزینه سوخت به صرفه تری خواهند داشت.

ژنراتور (آلترناتور)

ژنراتور (آلترناتور)

آلترناتور در واقع منبع تولید الکتریسیته است که به آن دینام نیز گفته می شود. در آلترناتور یک قطعه بسیار مهم به نام AVR وجود دارد که این قطعه وظیفه تولید سطوح ولتاژ مورد نظر را دارد و با استفاده از یک پتانسیومتر که بر روی آن قرار داده شده است می توان مقدار آن را تنظیم نمود. مدل های قدیمی ژنراتور دارای شفت بودند که نیاز به ساخت صفحه واسط داشتند ولی در حال حاضر با استفاده از صفحه فلایویل که خود کمپانی سازنده برای آن می سازد دیگر نیاز تغییراتی از سمت پکیجر نمی باشد.

برد کنترلر دیزل ژنراتور

برد کنترلر دیزل ژنراتور

برد کنترلر Diesel Generator وظیفه مدیریت و نمایش خطاها در دیزل ژنراتور را دارد. از طریق برد کنترلر می توان برنامه های زمانبندی شده و هوشمند به دستگاه داد و همچنین زمان های راه اندازی دستگاه و خاموش شدن را می توان تنظیم نمود. برد کنترلر با ارتباط مؤثری که دارد از طریق سیستم CAN با ECU موتور ارتباط میگیرد که علاوه بر نمایش پارامتر های مهم امکان برنامه ریزی را نیز فراهم می سازد. کنترلر های در انواع مختلف ساده، اتوماتیک، پارالل ساخته می شوند. از برند های معروف این صنعت می توان به دیپسی و کمپ و دیتاکام اشاره کرد. سرویس نگهداری و عیب یابی دیزل ژنراتور، برد کنترلر ها بسیار کمک می کنند و کار با آن ها نیازمند دانش تخصصی می باشد.

باتری و شارژر باتری

باتری و شارژر باتری

باتری موجب می شود Diesel Generator برای استارت همیشه آماده و برق استارت را تأمین کند. دیزل ژنراتور زمانی که روشن است از طریق دینام باتری را شارژ می کند ولی اگر مدت زمان زیادی دستگاه خاموش باشد و دینام باتری را شارژ نکند در این صورت با استفاده از شارژر که درون تابلو برق دیزل ژنراتور قرار میگیرد باتری را شارژ می شود تا همیشه دستگاه آماده به کار باشد. در صورتی که شارژر استفاده نشده باشد باید دستگاه هر مدت یکبار روشن شود تا باتری دستگاه به اصطلاح نخوابد. با توجه به توان دیزل ژنراتور باتری استفاده شده می تواند یک یا دو عدد باشد. میزان سلامت باتری باید به صورت مرتب بررسی شود تا دچار اختلال در شروع به کار دستگاه نباشید.

فروش دیزل ژنراتور کوپل فابریک و کوپل ایران

مشاوره و برآورد توان دیزل ژنراتور (اعزام کارشناس) قبل از خرید و ارائه خدمات پس از فروش

اگزوز خروجی دود

اگزوز خروجی دود

اگزوز که کار آن خروج دود حاصل از سوختن است می بایست توانایی تحمل دماهای بالای حاصل از عملکرد موتور را داشته باشد. اگر موتور دارای اگزوز نباشد موجب داغ کردن و خفه شدن موتور می شود. اگزوز توسط شرکت پایور دیزل آسیا طراحی و ساخته می شود. این اگزوز ها دو جداره بوده و با شکست صدای خروجی حاصل از احتراق، تا حد زیادی باعث دمپ شدن صدا می شود. مسیر خروجی اگزوز کاملاً عایق کاری می شود تا دمای حاصل از آن به داخل اتاق و یا کانوپی سایلنت برگشت نکند. اگزوز دیزل ژنراتور دارای ابعاد مختلفی متناسب با توان دیزل ژنراتور می باشد.

رادیاتور (خنک کننده)

رادیاتور (خنک کننده)

سیستم خنک کاری در Diesel Generator به صورت هوا خنک می باشد به این صورت که هوا از سمت ژنراتور مکیده و از سمت رادیاتور خارج می شود. از درون پره های رادیاتور شبکه آب جاری است که با عبور هوا خنک شده و وارد سیستم خنک کننده دستگاه می شود. نقطه ای که آب خنک می شود دقیقا همان رادیاتور می باشد. با قرار گرفتن مقابل رادیاتور متوجه هوای گرم خروجی از آن می شوید که این همان دمای موتور می باشد که در حال خروج از قسمت رادیاتور است. رادیاتور به همراه موتور وارد کشور می شود و رادیاتور هر موتور فاریک می باشد.

تماس با پایور دیزل آسیا

استعلام قیمت، ثبت سفارش و درخواست مشاوره خود را برایمان ارسال کنید
در کمترین زمان با شما تماس خواهیم گرفت.

0
در گفت و گو این مقاله شرکت کنیدx